Restorāna ACADEMY piedāvājums

Pievienots: 16.12.2013.Autors: Academy

Zigfrīda Anna Meierovica bulvārī, ēkā ar vēsturisku dvēseli, 2013.gada 10. decembrī tika atvērts restorāns „Academy”. Tā ēdienkartes koncepta pamatā ir kvalitatīvi produkti, oriģinālas šefpavāra receptes, radoša pieeja. Ikkatra recepte ir radīta savienojot un papildinot visus mūsu maņu receptorus.

Restorānā ir pieejami sabalansēti, speciāli izstrādāti „seti”, kuru pamatā ir produktu saderība un pakāpeniskuma princips, kas spēs atvērt visas garšu kārpiņas un vēlāk radīt pilnības un gandarījuma sajūtu. Academy „setu” nobaudīšana būtu pielīdzināma akadēmiskajai praksei, jo šis veids dos ieskatu, kas ir tas labākais, ko vēl gribētos nobaudīt vai arī radošais ēdienu ceļojums rosinās salikt savu ēdiena recepti. Ēdienu nosaukumos ir redzams šefpavāra radošums, kas liks domāt, meklēt, mācīties un saprast.

Uzkodas un salāti

Brieža karpačo ar ķirbju-mārrutku krēmu un baravikas želeju
7.03 LVL / 10.00 EUR

Tunča un zobenzivs tartars ar melnā sezama biskvītu, jūras aļģu salātiem un avokādo krēmu
12.79 LVL /18.20 EUR

Siltie salāti ar parmas šķinķi, poached olu un kazas sieru
6.33LVL / 9.00 EUR

Nicoise salāti ar viegli apceptu tunci
9.49 LVL / 13.50 EUR

Grillēta jūras velšu plate 4 personām
(jūras ķemmītes, tīģergarneles, mīdijas, kalmāri, astoņkāji, omāri un jūras zāļu salāti)
47.09 LVL / 67.00 EUR

Sarkanie ikri (laša 100gr)
20.03LVL / 28.50 EUR

Melnie ikri Motra (stores 28 gr)
50.25 LVL / 71.50 EUR

Zupas

Vērša astes buljons ar ravioli un baravikām
7.38 LVL / 10.50 EUR

Ziedkāpostu krēmzupa ar jūras veltēm un safrānu
9.21 LVL / 13.10 EUR

Pamatēdieni

Ceptas jūras ķemmītes ar dārzeņu ratatouille un Beurre Blanc mērci
10.54 LVL / 15.00 EUR

Grillēta melnā menca ar ķirbja polentu un fenheļa biezeni
20.38 LVL / 29.00 EUR

Stirnas ballotine ar saldskābo kadiķa mērci, sarkanvīna mērcē sautētiem dārzeņiem, āboliem un vīnogām
15.81 LVL / 22.50 EUR

Zemā temperatūrā pagatavota teļa gaļas karbonāde ar baraviku-kastaņu-seleriju ragū
12.65 LVL / 18.00 EUR

Deserti

Trifeļu šokolādes kūka
4.92 LVL / 7.00 EUR

Baltās šokolādes fondants ar avenēm
4.50 LVL / 6.40 EUR

Brulē krēms ar svaigām ogām
4.00 LVL / 5.70 EUR

Pašmāju gatavotu saldējumu izlase
4.00 LVL / 5.70 EUR

Zivju ēdieni

Zaļās tējas putas

Tunča un zobenzivs tartars ar melnā sezama biskvītu, jūras aļģu salātiem un avokādo krēmu

Ceptas jūras ķemmītes ar dārzeņu Ratatui un Beurre Blanc mērci, tīģergarnele uz sautētiem spinātiem un kalmāru ar selerijas - safrāna biezeni

Cepts zandarts ar biešu-laima biezeni un cukini tagliatelle

Citronu krēms ar smilšu kūkas drumstalām Martini

28.11 LVL / 40.00 EUR

Gaļas ēdieni

Zaļās tējas putas

Brieža karpačo ar ķirbju krēmu, mārrutkiem un baravikas želeju

Cepta fuagra ar ābolu - dzērveņu čatniju un savvaļas pīles Ballotine ar kadiķogu mērci un meža sēnēm

Teļa gaļas karbonāde pagatavota zemā temperatūrā ar baraviku-kastaņu ragū un sakņu selerijas

Semifreddo ar avenēm

37.24 LVL / 53.00 EUR

Miksēti ēdieni

Zaļās tējas putas

Rostbifa tartars ar laša ikriem un kūpinātu zuti

Grilēta zobenzivs ar anīsa ķirbi un zaļām pupiņām

Ravioli ar foie gras un burkānu-apelsīnu biezeni

Kukurūzas pīles duets ar trifeļu-kartupeļu biezeni, jaunajiem burkāniem un briseles kāpostiem

Sams ar safrāna - seleriju biezeni un bulguru ar tīģergarnelēm un spinātiem

Ābolu Tarte Tatin ar vaniļas saldējumu un kalvadosu

42.17 LVL / 60.00 EUR

ACADEMY RESTORĀNS

© 2012 BAR•RADAR
,
E-pasts:
Ziņa: